Властите в Кипър са разбили предполагаем ирански заговор срещу израелски бизнесмени

...
Властите в Кипър са разбили предполагаем ирански заговор срещу израелски бизнесмени
Коментари Харесай

Кипър осуети ирански заговор срещу израелски бизнесмени

Властите в Кипър са разрушили хипотетичен ирански скрит план против израелски предприемачи с ареста на двама иранци, търсещи леговище, които са били в контакт с различен иранец, обвързван с Революционната армия, оповестява АП.

Двамата иранци са били арестувани от полицията от 3 ноември и са в ход процедури за депортирането им.

Задържането на заподозрените е кулминационната точка на взаимна интервенция с израелската работа за сигурност Мосад.

Кипърските служби за сигурност са следили двамата иранци в продължение на няколко седмици и са ги задържали тъкмо преди този момент, което управляващите считат, че е трябвало да дойде отряд за осъществяване на убийства. Набелязаните лица са били най-вече израелски предприемачи.

Кипърските управляващи споделиха, че иранският лидер на обвинените е влизал и излизал от Кипър през отделилата се кипърско-турска северна част на етнически разграничената островна страна и ще пресече следена от Организация на обединените нации буферна зона в интернационално приетия юг, с цел да откри контакт с двамата. Самоличността и местонахождението му не бяха разкрити, само че служителят сподели, че е работил за елитната Революционна армия на Иран.

Иранските управляващи не са коментирали. 

Кипър беше разграничен през 1974 година, когато Турция нахлу в него след прелом, извършен от поддръжници на обединяването с Гърция. Кипърското държавно управление не упражнява ефикасен надзор в северната част, която е приета единствено от Турция.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР